img
Müzikal Filmlerin Çevirisinde Altyazı Çevirmeninin Seçenekleri Üzerine Bir İnceleme
Dr. Öğr. Üyesi Şerife DALBUDAK
Ayşe Şirin Okyayuz
İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, Türkiye
Makale Türü Özgün Makale
Dergi Adı Çeviribilim ve Uygulamaları Dergisi
Dergi ISSN 1301-4145
Dergi Tarandığı Indeksler Türkiye’de çeviribilim alanında yayın hayatını sürdüren sayılı yayından biri olan Çeviribilim ve Uygulamaları Dergisi yirmi beş yılı geride bıraktı. Dergi bugüne kadar Türkçe, İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinde yayımladığı akademik makalelerle Türkiye’xxdeki çeviribilim çalışmalarına ışık tutmuştur. Uzun yıllar MLA (Modern Language Association) tarafından dizinlenen dergi Eylül 2016 itibariyle yeniden ULAKBİM Sosyal ve Beşeri Bilimler Veri Tabanında dizinlenmektedir.Dergide, yazın çevirisi, özel alan (hukuk, tıp, ekonomi, vb.) çevirisi, işitsel-görsel çeviri, teknik çeviri, basın çevirisi, sözlü çeviri, çeviri kuramı, çeviri eleştirisi, çeviri eğitimi, çeviri tarihi, çeviri etiği, çeviri teknolojileri, dilbilim ve çeviri, çeviri sosyolojisi, terimbilim ve terim çalışmaları gibi konulara yer verilmektedir.Çeviribilim ve Uygulamaları Dergisi’xxnin basımı Hacettepe Üniversitesi tarafından sağlanan destekle gerçekleştirilmektedir.Çeviribilim ve Uygulamaları Dergisi’xxne makale gönderimi Dergipark üzerinden yapılmaktadır. Ayrıntılar için http://dergipark.gov.tr/ceviri adresini ziyaret ediniz.
Dergi Grubu Q4
Makale Dili Türkçe